Private Client

Cloth House

Embracing constraint. Working with limitations in both space and budget, this project called for an inquisitive mind and flexible approach to creating more from less.

Cloth House involved the complete refurbishment of a duplex penthouse apartment in central London on a limited budget. An interesting constraint appeared early on, giving us the opportunity to reconsider the project and building identity as a whole. Unusually, the bedrooms were located on the lower entrance level. This restriction quickly became an opportunity and the entire space was opened up and reimagined.

A series of fabric covered walls defined several different programme areas. Large sliding walls feature on the lower level, defining private rooms and allowing natural light to flood into the circulation spaces during the day when they are retracted. Freestanding cloth walls and a dramatic vertical stair balustrade visually link the two floors of space within the property. From limited beginnings, this building became a testament to flexible living.

Name:
Cloth House
Client:
Private Client
Date:
December 2008
Location:
London, UK
Team:
Alan Dempsey