MTV

MTV Pavillion

A dynamic stage for international creatives to share their visions and messages with a global audience.

MTV Playground invited creatives to present their visions, soundscapes and creative ideas to the world. Instead of simply a gallery, our concept turned the structure into an interactive instrument, which enabled artists to utilise a common platform called Tenorion.

The pavilion serves as a musical interface, equipped with digital lighting, speakers and a dramatic grouping of lightweight canopies. A series of perimeter electroluminescent wires illuminate the structure as users input music through the Tenorion. This space was a nod to visual art and music hybridity – a modern dialogue.

Name:
MTV Pavillion
Client:
MTV
Date:
December 2010
Location:
Venice, Italy
Team:
Alan Dempsey