National Trust

Traverse Pavillion

Where spaces are connected activity can flourish. Not a traditional pavilion project, this study in material intensity, infrastructure and sensory experience creates a unique platform for events.

Neither object nor open space, the Traverse pavilion is a place that enables many kinds of user engagement. This space consists of a navigable field of lines of varying density, a subtle infrastructural crossing over the Ha-Ha that encourages playful exploration and offers a central clearing to host changing cultural events.

Inspired by the Saloon in Kedleston House and the classical 18th Century garden maze, the pavilion nurtures discovery and lends itself to social events during the summer season. A stepped deck and mirrored ceiling enhance visual experience of navigating the space.

Name:
Traverse Pavillion
Client:
National Trust
Location:
Derby
Team:
Alan DempseyDavid EdwardsJihyun Heo
Collaborators:
Structural Engineer - Buro Happold Cost Consultant - Equals